Categorie archieven: Geen categorie

inbraakcentrale diy deel 3

Op dit moment is de ontwikkeling even in rust.

Ik heb alle nodige PIR sensoren aangesloten en ze werken.

Ik moet nu nog een gat zagen in de zijkant voor de RFID reader, maar ik wacht daar even mee totdat de tags ook binnen zijn. Dan kan ik alles aansluiten en ook verwerken in de arduino MEGA.

Op dit moment zit ik nog te peinsen hoe ik de communicatie naar mijn telefoon zal doen.

Ik kan een wifi aansluiting maken, ik kan een sms laten sturen. Dus dat wordt nog even puzzelen hoe of wat . Beide kosten geld namelijk.

Op dit moment ben ik bezig om een houder te printen voor de RFID scanner zodat ik deze in het gat kan maken in de behuizing

automatiseren rolgordijnen pt2

Automatische rolgordijnen pt2

bedrading rolgordijn besturing

Inleiding

In het vorige bericht heb ik het al aangetipt. Ik ben bezig om mijn rolgordijnen te automatiseren.

Op dit moment ben ik al weer een stukje verder hiermee. Het is niet zo maar een projectje wat ik ff doe. Hier moet ik ook wel even bij na denken.

Het project tot nu toe

Ondanks alle bedrading, koppelingen en dergelijke werkt het redelijk naar behoren.

Lees verder automatiseren rolgordijnen pt2

Opbouw Zwembad Control Unit pt.5a

connectoren die vanaf het ethernet shield komen zijn in het vorige bericht omgebogen. De pinnen hoeven niet omgebogen te zijn en kan direct op de MEGA worden aangesloten

Nu komt het verhaal om alle aansluitingen weer gereed te maken op de Arduino Mega met het ethernet Shield

Lees verder Opbouw Zwembad Control Unit pt.5a

probleem met photobucket

Photobucket en plaatjes

De laatste tijd worden we nogal geplaagd door photobucket. Jaren lang hebben we hier onze plaatjes gehost en op de websites laten zien, maar opeens kan dit niet meer zonder betaling.

Hierdoor zijn we genoodzaakt geweest om een andere oplossing te zoeken.

Om alle plaatjes ergens anders te hosten zagen we zo niet zitten. Een korte fix is van uw kant, dit geldt niet alleen voor deze website, maar ook voor anderen waar u het onderstaande plaatje krijgt:

De fix voor firefox is om een add-on te installeren, die u hier kunt vinden.

De fix voor Chrome kunt u hier vinden

Daar ik geen internet explorer of edge gebruik zou ik zo niet weten hoe ik dat moet doen, maar ik denk dat je hier moet gaan zoeken

Veel succes

accu’s worden slecht

de afgelopen periode heb ik gemerkt dat de acccu’s slecht beginnen te worden. Dat kan best gebeuren want het is een ratjetoe aan accu’s.

De accu’s laden niet goed meer op en zijn snel leeg. Hierdoor ben ik genoodzaakt om elke keer mijn PSU te gebruiken om de accu’s op spanning te houden.

Ik zal dus op zoek moeten naar nieuwe / andere accu’s. Beetje een nadeel, hoewel ik dit wel heb geweten. Auto accu’s werken wel, maar zijn niet voor dit soort werk gemaakt.

Een auto accu is gemaakt voor het leveren van een boel vermogen in korte tijd. De accu’s die normaal worden gebruikt voor dit soort werk zijn accu’s die langere tijd spanning kunnen leveren.

Ik moet dus eigenlijk op zoek naar accu’s die het laatste kunnen, dus lange tijd spanning / stroom kunnen leveren. Helaas is het voor mij moeilijk om aan deze accu’s te kunnen komen. Ik zal dus weer over gegaan op auto accu’s.

waar ik nog mee bezig wil is de 18560 batterij. Door deze aan elkaar te schakelen, moet het ook mogelijk zijn om een soort van accu in elkaar te sleutelen.

deze batterijen zijn 3.7v stuk. door er dus 3 in serie te schakelen kun je al snel tegen de 12v bereiken. 3,7v x 3 =11,1v. 4 x 3,7v = 14.8v. Ik zal dus nog even moeten uitzoeken hoe ik dit laat werken en of mijn pwm-charge controller dit aan kan.

Kapotte charge controller

Afgelopen periode kreeg ik een probleem met mijn verlichting in huis. Na ongeveer 21:00 uur ‘s avonds werd de verlichting minder, wat inhoudt dat er 4 accu’s leeg waren.

Dit zou een keer kunnen gebeuren, dus de volgende dag maar weer checken, hoewel er toen weinig zon was. Dat schoot dus ook niet op. Dus maar wachten op een zonnige dag. Na verloop van tijd kwam hij toch. Maar weer ‘s avonds weinig licht.

De volgende dag was het weer goed weer. Veel zon dus eigenlijk MOESTEN de accu’s wel opladen. Ik ben aan het meten gegaan en wat bleek, als ik de spanning van het paneel mat, dan za ik op ongeveer 18 volt, dus wel goed.

Koppelde ik het paneel aan de charge controller en mat dan op de pinnen, dan had ik nog geen 12 volt. Dus ergens zat iets goed fout…

Omdat ik hier niet zomaar uit kon komen, heb ik even tijdelijk een computer voeding aangekoppeld zodat ik de eerst volgende periode door kon komen.

Ik  heb direct in China een nieuwe besteld, eentje die een stukje uitgebreider is.

Vandaag is hij binnen gekomen en ik heb hem gelijk aangesloten. Het laden ging goed en de spanning op de accu liep op tot 13,6 volt.

Hij heeft een automatische licht detectie wat inhoudt dat hij zelf kan bepalen of de outpot (load) kant moet worden ingeschakeld of niet. Hierdoor kan hij overdag de accu’s opladen en ‘s avonds de energie weer vrij geven. Dat is op zich wel ideaal, omdat ik gebruik maak van de PIR sensoren en die doen het dus de hele dag.

Ik ben benieuwd hoelang ik vanavond stroom heb. Zoals ik het nu bekijken kan ziet het er goed uit.​