Waarom een accupack zul je misschien vragen. Ik kan makkelijk aan accu’s komen, een beetje onzin dus om er zelf één te gaan bouwen.
In mijn geval kan ik makkelijk aan accu’s komen (2-4 jaar oud) en ik kan aan 18650 cellen komen. De accu’s zijn dus een poosje verouderd en worden langzamerhand toch wel slechter.
Ik wil een accupack gaan maken voor mijn 12volt aansluitingen in huis.
Dit wordt een accupack van allemaal 18650 batterijen die ik serie en parallel ga schakelen. Ik ben nu nog aan het verzamelen, maar in de toekomst als ik er genoeg heb, ga ik deze bouwen.
De accu’s laden in de winter niet echt lekker op. Het is donkerder weer en er wordt te weinig stroom door het zonnepaneel gegenereerd om de accu’s helemaal op te laden. Dat is jammer.
Doordat de accu’s niet helemaal vol worden, ben ik genoodzaakt om extra stroombronnen te gebruiken.
Ik heb gedacht om gebruik te maken van wind energie, maar daar is mijn solar charger niet op berekend. Die kan niet zoveel spanning verwerken waardoor hij zou opblazen. Lees verder nog steeds lege accu’s→
Er is een nieuwe charge controller aangesloten in ons huis.
Op dit moment (20:35 14-9-2016) is het al duister buiten, maar tot nu toe ziet het er met de lading goed uit. Ik heb net gekeken en kwam op een accu spanning van 12.2 volt. Waarschijnlijk red ik het deze avond zonder stroom te hoeven te gebruiken 🙂
Ik heb de lader gekocht bij topstore222 op ebay.com. Ik zag nu net dat hij wel weer een stukje duurder is geworden. Die van mij koste nog geen $19, dus waarschijnlijk komen deze dingen in trek.
Tot nu toe bevalt hij dus goed, alleen ben ik er nog niet achter wat nu de functie is om hem bij het donker aan te laten gaan. Dat werkt nog niet bij mij, maar dat zal wel een instelling zijn.
Het is dus nog een zoektocht om hier achter te komen, maar dat komt vast van zelf wel
Zoals jullie weten is een groot deel van Nederland al omgebouwd naar de slimme meter.
Wat jullie misschien nog niet bekend is, is dat deze meter een P1 aansluiting heeft. Deze aansluiting is er voor gemaakt om de meter uit te kunnen lezen. Er mogen van allerhande soort meters aan worden gehangen zoals Toon en Plugwise Smile P1. Deze meters kosten nog wel wat zodat ik er voor gekozen heb om een Arduino te gebruiken met een kabel die de gegevens uit leest.
Afgelopen periode druk bezig geweest met het zonnepaneel
Ik had zo ongeveer alles binnen, de zonnecellen, het glas was besteld, kit was binnen enz. Alles wat ik dus nodig had.
Na een week solderen en doen waren de cellen zover dat ze strengen vormden van 6 cellen.
Aangezien ik naar 12 cellen in een rij wilde en dan drie rijen onder elkaar om zo 36 cellen te krijgen (36 x 0,5V = 18V) moest ik dus 6 van die strengen maken.