Tag archieven: arduino

inbraakdetectie door middel van Arduino

Inleiding:

In de wereld van de doe-het-zelf-elektronica heeft de Arduino-microcontroller zich gevestigd als een veelzijdig platform voor het maken van diverse projecten. Een van de meest populaire toepassingen is het bouwen van een eigen inbraakalarm. In deze blogpost zullen we stap voor stap door het proces gaan en laten zien hoe je met behulp van een Arduino een effectief en betaalbaar inbraakalarm kunt creëren om je huis te beveiligen.

Lees verder inbraakdetectie door middel van Arduino

Duino Coin

Wat brengt de duino-coin op

De duinocoin is niet ontworpen om echt wat op te brengen. Je zult er waarschijnlijk niet rijk door worden.

Duino was founded in 2019 and is a for-fun, fully original crypto coin project developed by a team of young developers that focuses on energy efficient mining. It’s mostly, but not only, dedicated to people who are just starting out in the crypto world as it doesn’t require any expensive equipment.

Quote van duinocoin.com

Dus het is niet om rijk te worden, maar een for-fun project waarbij iedereen die een beetje met computers rommelt en andere hardware kan leren over het minen, programmeren en al die dingen.

Er is een redelijke community voor deze coin op discord en tevens ook een engelstalig discord kanaal wat wordt bijgehouden door Pakiezel. Ikzelf ben daar ook een redelijk actief lid van en we proberen op deze manier de duino coin beter te krijgen.

Op dit moment heb ik mijn mining-rig zo geprogrammeerd dat deze een eigen website heeft, waarmee ik overal ter wereld mijn gegevens kan opvragen.

Zoals te zien is, draaien er op dit moment 17 miners bij mij thuis. Ook wordt de temperatuur en de luchtvochtigheid weer gegeven.  Dit is een beejte voor mij om te controleren of er in de mining-rig nog koeling moet komen of niet.

Al met al vind ik een leuk project en je mined ook nog wat. Je kunt bezig met electronica, programmeren, computers, minen or what-ever

Net wat ik zeg, geen project om rijk te worden maar wel leuk voor de fun om het te doen.

Geluid met de Arduino (Alarmcentrale

Sirene geluid voor de Alarmcentrale

In de afgelopen periode is de alarmcentrale afgegaan, maar niet veel van ons in dit huis hebben het gehoord. Gelukkig niets ernstigs, maar toch een call voor mij om het geluid goed te gaan regelen. Dus in plaats van piepjes een sirene-geluid.

Lees verder Geluid met de Arduino (Alarmcentrale

Zwembad aanpassingen

Afgelopen periode (zwemseizoen 2020) heeft het de zwembadsturing redelijk goed gewerkt. Er waren nog wel wat dingetjes, maar over het algemeen ging dit redelijk goed, maar dit moet ook de wereld uit.

Lees verder Zwembad aanpassingen

Corona: video – bedieningspaneel voor onze kerk

Afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met een bedieningspaneel voor onze kerkleden die door de Corona niet (meer) in de kerk kunnen komen.

In het begin van de corona konden we niet naar de kerk en ben ik bezig geweest met het gereed maken van een video verbinding met onze kerk. De voorganger en de kerkenraad konden mochten nog wel de diensten uitvoeren, maar er mochten geen leden meer komen.

Lees verder Corona: video – bedieningspaneel voor onze kerk

Opbouw Zwembad Control Unit pt. 6 (servo)

Er is een servo motor binnen gekomen. Deze is er voor om het dak automatisch op en en dicht te kunnen doen. De servo moest hiervoor worden omgebouwd.

De servo die binnen is gekomen, draait maar 180 graden wat inhoudt dat ik NOOIT mijn dak open of dicht kan doen hiermee.

Lees verder Opbouw Zwembad Control Unit pt. 6 (servo)