accupack maken

Contents

Een accupack maken van 18650

Ik wil een accupack gaan maken voor mijn 12volt aansluitingen in huis.

Dit wordt een accupack van allemaal 18650 batterijen die ik serie en parallel ga schakelen. Ik ben nu  nog aan het verzamelen, maar in de toekomst als ik er genoeg heb, ga ik deze bouwen.

een 18650 batterij waar ik gebruik van maak voor mijn accupack

Door dit accupack kan ik waarschijnlijk meer vermogen gaan genereren dan door allerhande 12v batterijen te gaan koppelen.

Batterijen verzamelen

Als eerste natuurlijk, hoe kom je aan deze batterijen. Wat ik doe en heb gedaan, is allerhande laptop batterijen opvragen en deze open slopen. Hier zitten ze namelijk in. Ook zitten de 18650 batterijen in accu’s van bijvoorbeeld accuboormachines. Door creatief te zijn kun je er veel te pakken krijgen.

Als je ze binnen heb, ga je ze doormeten. Mijn grens is toch wel 3,9 volt. Zitten ze hier onder dan schrijf ik de voltage er op met een watervaste stift en leg ik ze op zij en kijk hoe na verloop van tijd de spanning is.

Als deze is afgenomen, dan is voor mij de batterij kapot. Hij loopt leeg dus waarschijnlijk een kortsluiting.

Is dat niet het geval, dan gaat de batterij een keer in de lader om te kijken hoe hij zich daarna gedraagd. Zakt deze niet weer in, dan keur ik hem goed om te gebruiken. Anders gaat hij echt weg!!!

Wat is het plan voor bouwen

Deze batterijen worden als 3s gekoppeld, wat inhoudt, dat er 3 aan elkaar worden gekoppeld.

De batterijen hebben een nominale spanning van 3,7V wat inhoud dat er3 x 3,7V (=11.1V) naar mijn huis kan worden gestuurd. De topspanning waarmee ze geladen kunnen worden is 4,2V (3 x 4,2V = 12,6V).

Ik wil gebruik maken van een lading van maximaal 4V om er voor te zorgen dat de batterijen (het accupack) langer mee gaat. De minimale spanning is 3V wat inhoudt dat er minimaal 9V mijn huis in gaat. Dit is nog genoeg om de LED’s te laten branden.

accupack 18650 batterijen

Door dus gebruik te maken van de hierboven getekende constructie kan ik maximaal 12,6V mijn huis in halen. Dit houdt wel in dat ik met deze batterijen ‘oneindig’ kan gaan uitbreiden.

Hoe wil ik deze batterijen vol laden

De bedoeling is dat dit accupack wordt geladen door middel van mijn solar charger en mijn zonnepaneel. Ik heb nog geen idee of deze wel voldoende vermogen heeft om dit pack vol te gaan laden.

Dit is nog wel een toekomst dingetje, maar ik ben er mee bezig….

Keep you informed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.