spoelen 3d printer

De spoelen van een 3d printer worden vaak gezien als afval en worden meestal weg gegooid, maar je kunt er ook andere dingen mee doen.

Een van de dingen is het opwikkelen van kabels.

Als je met 12V aan de gang gaat en waarschijnlijk ook met Arduino’s om dingen te automatiseren, meten en dergelijke zul je al snel merken, dat er veel stukjes draad bij aan te pas komen. In de afgelopen jaren heb ik veel bedrading kunnen verzamelen en heb dit ook regelmatig ingezet bij mijn 12-volt ontwikkelingen en dergelijke.

Maar hoe sla je het allemaal op?

Hiervoor komt mijn 3d printer om de hoek kijken, tenminste de spoelen er van voor het filament

Een spoel met filament voor een 3d printer

Als deze spoelen leeg raken, heb je dus een lege spoel die eigenlijk in de weg ligt

Ik heb besloten om hier mijn draden op te wikkelen die ik nodig heb voor mijn 12volt ontwikkeling. Hier kan ik simpel de stukjes afknippen die ik heb en heb niet ergens een bos van dit draad liggen in een of ander laatje o.i.d.

Voldoende kabel voor de aankomende ontwikkelingen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.