In de wereld van de doe-het-zelf-elektronica heeft de Arduino-microcontroller zich gevestigd als een veelzijdig platform voor het maken van diverse projecten. Een van de meest populaire toepassingen is het bouwen van een eigen inbraakalarm. In deze blogpost zullen we stap voor stap door het proces gaan en laten zien hoe je met behulp van een Arduino een effectief en betaalbaar inbraakalarm kunt creëren om je huis te beveiligen.
Ik ben bezig een inbraakcentrale te maken in combinatie met een licht-punten registratie.
De inbraakcentrale zal duidelijk zijn, maar de lichtpunten registratie niet.
In de afgelopen periode is de alarmcentrale afgegaan, maar niet veel van ons in dit huis hebben het gehoord. Gelukkig niets ernstigs, maar toch een call voor mij om het geluid goed te gaan regelen. Dus in plaats van piepjes een sirene-geluid.
Wat is het nut van een tag / card ten opzichte van een code invoeren?
Als eerste is een code iets wat je moet onthouden. Dit kan lastig zijn vooral als hij niet vaak wordt ingevoerd. De code wordt vergeten, de verkeerde code wordt ingevoerd en alle poppetjes zijn aan het dansen.
Een tag is een ding die je makkelijk voor de reader kunt houden zodat de ontgrendeling plaats vind
De afgelopen dagen ben ik weer druk bezig geweest om de centrale aan te passen.
Ik heb gekozen voor een andere naam namelijk AlarmCentrale. Dit omdat er behalve voor inbraak wordt gechecked in de toekomst ook wordt gekeken door de centrale of er brand is.