Tag archieven: duinocoin

Duino Coin

Wat brengt de duino-coin op

De duinocoin is niet ontworpen om echt wat op te brengen. Je zult er waarschijnlijk niet rijk door worden.

Duino was founded in 2019 and is a for-fun, fully original crypto coin project developed by a team of young developers that focuses on energy efficient mining. It’s mostly, but not only, dedicated to people who are just starting out in the crypto world as it doesn’t require any expensive equipment.

Quote van duinocoin.com

Dus het is niet om rijk te worden, maar een for-fun project waarbij iedereen die een beetje met computers rommelt en andere hardware kan leren over het minen, programmeren en al die dingen.

Er is een redelijke community voor deze coin op discord en tevens ook een engelstalig discord kanaal wat wordt bijgehouden door Pakiezel. Ikzelf ben daar ook een redelijk actief lid van en we proberen op deze manier de duino coin beter te krijgen.

Op dit moment heb ik mijn mining-rig zo geprogrammeerd dat deze een eigen website heeft, waarmee ik overal ter wereld mijn gegevens kan opvragen.

Zoals te zien is, draaien er op dit moment 17 miners bij mij thuis. Ook wordt de temperatuur en de luchtvochtigheid weer gegeven.  Dit is een beejte voor mij om te controleren of er in de mining-rig nog koeling moet komen of niet.

Al met al vind ik een leuk project en je mined ook nog wat. Je kunt bezig met electronica, programmeren, computers, minen or what-ever

Net wat ik zeg, geen project om rijk te worden maar wel leuk voor de fun om het te doen.

DuCo coin

Wat is duino coin

De ducocoin® is een van de snelst groeiende altcoint van dit moment. Hij is zo opgebouwd dat hij te minen is met modules die weinig stroom verbruiken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het minen van de Bitcoin of Ethereum coin.

bron https://warmteshop.eu

Wat heb ik er mee

Toen niks en nu veel

Nou eigenlijk tot en met afgelopen maart helemaal niets.

Maar ik was aan het rondkijken op internet en toen bleek dat je de DuCo kon minen met een ESP8266 en andere low-power devices.

Dit stond me wel aan want ik had er toch nog wat liggen die ik niet in gebruik had.

Dus ik ben op onderzoek uit gegaan en op dit moment draaid er bij mij een mining-rig met daarin 2 x ESP01, 1 x ESP32, 1 x ESP8266 en 1 x wemos D1.

Al met al loopt het redelijk en mined deze rig ook goed.

engelse video.

Hoe start je?

Zoals herboven al beschreven heb je een low-power device nodig hoewel een pc of een smartphone ook kan om te beginnen met het minen.

Als eerste moet je gaan naar http://duinocoin.com. 

scrol naar onderen en klik bij het plaatje for miners op Getting started guides

Hierna kom je bij de uitleg hoe je het beste kunt gaan minen en welk device je ervoor kunt gaan gebruiken.

Voordat je begint, maak als eerste een account (wallet) aan. Dat zie je links bovenaan bij The Basics staan.

Als je interesse hebt, kun je altijd op youtube kijken hoe je verder moet. Het voert namelijk te ver om dat op deze website uit te leggen.

Wat doe ik er nu mee?

Zoals  hierboven al beschreven gebruik ik verschillende devices om te minen, alleen nu zit het in een soort in elkaar geplakt doosje van karton, maar dat wil ik nu zo ondertussen wel eens opgelost hebben.

Ik draai dit trouwens op mijn 12V battery-pack die wordt opgeladen via mijn zonnepaneel.

Om 5 volt te krijgen heb ik gebruik gemaakt van een step-down converter die ik heb gekocht bij aliexpress. 

Nee, ik heb geen affiliatielinks met hun of zo, maar dat is wel een van de dingen die ik ervoor heb gekocht. Ik voer hier de 12V die ik in huis gebruik in en haal hier de 5V uit die ik nodig heb voor de Arduino-familie.

Dus het minen bij mij gaat gratis. Ik heb geen stroomkosten.

Ik ben nu bezig om dus een mining-rig-case te maken die ook netjes kan staan in de woonkamer of iets dergelijks

Dit is eigenlijk een oude pc kast die ik kreeg van iemand, waar ik het front heb aangepast en er een scherm in heb gemonteerd.

De inrichting komt in de volgende berichten. Deze moet ik namelijk nog eerst eens een beetje verzinnen zodat alles fatsoenlijk en netjes in deze case terecht komt.