Tag archieven: esp8266

Duino-coin

Vandaag weer een stukje over de DUino-COin (DUCO).

Afgelopen periode ben ik druk aan het minen geweest, maar het viel me op dat de performance van de esp’s die ik heb niet helemaal goed voldeed.

Helaas heb ik hier geen metingen aan verricht, maar de mining-rig trok veel van de 12volt accu-pack die ik had staan en de verlichting deed het erg slecht.

Ik heb voor de DUCO een extra accu ingezet die nog steeds aan  het laden is. Eerdaags wordt deze in gebruik genomen.

De verlichtings-accu’s waren zo leeg dat de lampen constant aan het knipperen waren. Dus ook deze accu’s heb ik weer opnieuw bijgeladen tot 12V. Ze stonden rond de 10,6V. Erg laag dus.

Nu heb ik dus de volgende constructie:

zonnepaneel–solarcharger–accupack-verlichting
en de volgende string
zonnepaneel–solarcharger–accu–miningrig

er is maar 1 zonnepaneel en 1 solar charger.

Ik ben benieuwd hoe dat gaat werken.

DuCo coin

Wat is duino coin

De ducocoin® is een van de snelst groeiende altcoint van dit moment. Hij is zo opgebouwd dat hij te minen is met modules die weinig stroom verbruiken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het minen van de Bitcoin of Ethereum coin.

bron https://warmteshop.eu

Wat heb ik er mee

Toen niks en nu veel

Nou eigenlijk tot en met afgelopen maart helemaal niets.

Maar ik was aan het rondkijken op internet en toen bleek dat je de DuCo kon minen met een ESP8266 en andere low-power devices.

Dit stond me wel aan want ik had er toch nog wat liggen die ik niet in gebruik had.

Dus ik ben op onderzoek uit gegaan en op dit moment draaid er bij mij een mining-rig met daarin 2 x ESP01, 1 x ESP32, 1 x ESP8266 en 1 x wemos D1.

Al met al loopt het redelijk en mined deze rig ook goed.

engelse video.

Hoe start je?

Zoals herboven al beschreven heb je een low-power device nodig hoewel een pc of een smartphone ook kan om te beginnen met het minen.

Als eerste moet je gaan naar http://duinocoin.com. 

scrol naar onderen en klik bij het plaatje for miners op Getting started guides

Hierna kom je bij de uitleg hoe je het beste kunt gaan minen en welk device je ervoor kunt gaan gebruiken.

Voordat je begint, maak als eerste een account (wallet) aan. Dat zie je links bovenaan bij The Basics staan.

Als je interesse hebt, kun je altijd op youtube kijken hoe je verder moet. Het voert namelijk te ver om dat op deze website uit te leggen.

Wat doe ik er nu mee?

Zoals  hierboven al beschreven gebruik ik verschillende devices om te minen, alleen nu zit het in een soort in elkaar geplakt doosje van karton, maar dat wil ik nu zo ondertussen wel eens opgelost hebben.

Ik draai dit trouwens op mijn 12V battery-pack die wordt opgeladen via mijn zonnepaneel.

Om 5 volt te krijgen heb ik gebruik gemaakt van een step-down converter die ik heb gekocht bij aliexpress. 

Nee, ik heb geen affiliatielinks met hun of zo, maar dat is wel een van de dingen die ik ervoor heb gekocht. Ik voer hier de 12V die ik in huis gebruik in en haal hier de 5V uit die ik nodig heb voor de Arduino-familie.

Dus het minen bij mij gaat gratis. Ik heb geen stroomkosten.

Ik ben nu bezig om dus een mining-rig-case te maken die ook netjes kan staan in de woonkamer of iets dergelijks

Dit is eigenlijk een oude pc kast die ik kreeg van iemand, waar ik het front heb aangepast en er een scherm in heb gemonteerd.

De inrichting komt in de volgende berichten. Deze moet ik namelijk nog eerst eens een beetje verzinnen zodat alles fatsoenlijk en netjes in deze case terecht komt.

Zwembad aanpassingen | pt. 1

Ik ben al een poosje bezig met het automatiseren van het zwembad.

Dit is al redelijk gelukt en nu voor het 4e jaar ben ik weer bezig.

Afgelopen zomer heeft de automatisering het NIET gedaan. Hierdoor was ik genoodzaakt om alles weer met de hand te regelen en heb ik mij voorgenomen om het deze winter weer fatsoenlijk te gaan maken.

Lees verder Zwembad aanpassingen | pt. 1

Zwembad automatisering nieuw

Zo een tijdje niets van me laten horen, maar nu toch maar weer aan de slag.

Al een poosje ben ik weer aan de gang met het zwembad. Deze gaat eind april begin mei weer opgezet worden. Hierna zal ook de automatisering aangesloten worden.

Vorig jaar liep het redelijk, maar toch niet helemaal zoals ik het wilde. Nu ik dit jaar bezig ben geweest met de home automation, is ook het idee ontstaan om het zwembad weer verder door te automatiseren. Dit wordt nu gedaan met een ESP8266 en een Arduino. Misschien dat later de Arduino er tussen uit kan, maar voor dit moment draait hij er nog bij om het schermpje aan te sturen.

Lees verder Zwembad automatisering nieuw

ESP8266-12 als monitoring device

De ESP8266-12(e) als monitoring device

De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met verschillende zaken.

Eén van die zaken was het monitoren van de ruimten op ons perceel. Op ons perceel staat uiteraard een huis en een schuur. In de schuur wil ook nog wel eens de lamp blijven branden. Vanuit ons huis hebben we daar namelijk geen zicht op. Dus ook een plek om te monitoren.

Door gebruik te maken van de ESP8266 is het mogelijk om gegevens over en weer te verzenden via wifi van en naar de sensor-pc. Deze pc verzamelt alle gegevens in het hele huis en gaat hier eventueel mee aan de slag.

Lees verder ESP8266-12 als monitoring device