accu’s worden slecht

de afgelopen periode heb ik gemerkt dat de acccu’s slecht beginnen te worden. Dat kan best gebeuren want het is een ratjetoe aan accu’s.

De accu’s laden niet goed meer op en zijn snel leeg. Hierdoor ben ik genoodzaakt om elke keer mijn PSU te gebruiken om de accu’s op spanning te houden.

Ik zal dus op zoek moeten naar nieuwe / andere accu’s. Beetje een nadeel, hoewel ik dit wel heb geweten. Auto accu’s werken wel, maar zijn niet voor dit soort werk gemaakt.

Een auto accu is gemaakt voor het leveren van een boel vermogen in korte tijd. De accu’s die normaal worden gebruikt voor dit soort werk zijn accu’s die langere tijd spanning kunnen leveren.

Ik moet dus eigenlijk op zoek naar accu’s die het laatste kunnen, dus lange tijd spanning / stroom kunnen leveren. Helaas is het voor mij moeilijk om aan deze accu’s te kunnen komen. Ik zal dus weer over gegaan op auto accu’s.

waar ik nog mee bezig wil is de 18560 batterij. Door deze aan elkaar te schakelen, moet het ook mogelijk zijn om een soort van accu in elkaar te sleutelen.

deze batterijen zijn 3.7v stuk. door er dus 3 in serie te schakelen kun je al snel tegen de 12v bereiken. 3,7v x 3 =11,1v. 4 x 3,7v = 14.8v. Ik zal dus nog even moeten uitzoeken hoe ik dit laat werken en of mijn pwm-charge controller dit aan kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.