Kapotte charge controller

Afgelopen periode kreeg ik een probleem met mijn verlichting in huis. Na ongeveer 21:00 uur ‘s avonds werd de verlichting minder, wat inhoudt dat er 4 accu’s leeg waren.

Dit zou een keer kunnen gebeuren, dus de volgende dag maar weer checken, hoewel er toen weinig zon was. Dat schoot dus ook niet op. Dus maar wachten op een zonnige dag. Na verloop van tijd kwam hij toch. Maar weer ‘s avonds weinig licht.

De volgende dag was het weer goed weer. Veel zon dus eigenlijk MOESTEN de accu’s wel opladen. Ik ben aan het meten gegaan en wat bleek, als ik de spanning van het paneel mat, dan za ik op ongeveer 18 volt, dus wel goed.

Koppelde ik het paneel aan de charge controller en mat dan op de pinnen, dan had ik nog geen 12 volt. Dus ergens zat iets goed fout…

Omdat ik hier niet zomaar uit kon komen, heb ik even tijdelijk een computer voeding aangekoppeld zodat ik de eerst volgende periode door kon komen.

Ik  heb direct in China een nieuwe besteld, eentje die een stukje uitgebreider is.

Vandaag is hij binnen gekomen en ik heb hem gelijk aangesloten. Het laden ging goed en de spanning op de accu liep op tot 13,6 volt.

Hij heeft een automatische licht detectie wat inhoudt dat hij zelf kan bepalen of de outpot (load) kant moet worden ingeschakeld of niet. Hierdoor kan hij overdag de accu’s opladen en ‘s avonds de energie weer vrij geven. Dat is op zich wel ideaal, omdat ik gebruik maak van de PIR sensoren en die doen het dus de hele dag.

Ik ben benieuwd hoelang ik vanavond stroom heb. Zoals ik het nu bekijken kan ziet het er goed uit.​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.