Muuraansluitingen voor 12V

Muuraansluitingen

Muuraansluitingen zijn er in verschillende soorten en maten.

Dit kunnen de normale aansluitingen voor het stopcontact zijn, of een ander soort plug, maar wat zou nu mooi zijn voor een 12 v aansluiting, maar dan ook wat meer dus b.v. 12 V, 6V en 5V.

Wat ga ik nemen voor 12V, 6V en 5V aansluitingen?

Ik wil voor de laagspanning dezelfde soort aansluitingen gaan gebruiken. Dus elke aansluiting die kan worden omgebouwd naar 12, 6 of 5V zal moeten worden aangepast. O.a. de usb aansluitingen.

Ik wil kiezen voor de cinch plug (of de tulp plug). Deze heeft een massa (de buitenkant) en een stroomvoerende (de binnenste pen). Hierdoor kan ik de massa en de hot-line doorvoeren.

Alleen zal ik moeten uitkijken, dat ik geen 5V apparaat op 12V ga aansluiten, daar het dezelfde soort plug bevat.

De normale stopcontacten zijn hiervoor te groot en de kans is aanwezig dat een 220V apparaat in een 6V stopcontact wordt gestopt. Niet dat er veel zal gebeuren, maar toch.

220V stopcontact
220V stopcontact
12V 6V en 5V aansluiting
12V 6V en 5V aansluiting

Zoals te zien is, wil ik voor mijn 12V, 6V en 5V een andere aansluiting gebruiken. De zogenaamde chinch plug. Deze worden ook voor audio en video gebruikt, maar aangezien ik geen videocamera in de muur plug of boxen enz. zal dat niet zo´n vaart lopen dat ik deze ga verwarren.

Het zal nog wel een klusje worden om dit allemaal aan te gaan leggen, maar dat zien we t.z.t. wel weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.