Update zwembad servomotor e.d.

Afgelopen periode is er niets gebeurt aan het zwembad.

Het zwembad loopt op de meest simpele manier:

De buiten temperatuur wordt gemeten en als deze hoger is dan de water temperatuur van het zwembad, dan wordt de pomp aan geslingerd en wordt het warmere water naar het zwembad gepompt.

Erg basic, maar het werkt wel.

Het probleem dat ik nu heb, is dat ik het zwembad heb overkapt met zeil van een kas, maar in het bovenste deel van de overkapping staat constant een dikke plas als er een regenbui is geweest. Ik weet even niet wat ik hieraan zo moeten doen. Hier zal ik toch echt over na moeten denken om te voorkomen dat dit het zwemplezier verknalt.

Ook kreeg ik te horen dat de kinderen zich opgesloten voelden met deze overkapping. Niet echt een goed teken. Dus er zal iets moeten gebeuren, anders kan ik het zwemmen volgend jaar wel vergeten. Dan moet ik waarschijnlijk het zwembad ruimen omdat niemand (behalve ikzelf) er meer in wil  😕

Misschien dat ik een manier kan vinden om een soort van hard-top op het zwembad te krijgen, maar dat kost me waarschijnlijk een boel geld en dat is nu net iets wat ik niet zomaar heb.

Een gedachte over “Update zwembad servomotor e.d.”

  1. Voor de gezondheid van je kinderen is het niet verstandig de pomp zo weinig te laten draaien. Voor gezond water zorg je er voor dat het water minimaal 3 maal per etmaal rondgepompt wordt. Doe je dat minder, dan kan je er op wachten dat je op een slechte morgen groen zwembadwater aantreft.

    Wil je goedkoop verwarmen, koop dan thyleenslang die je vastzet in de zon. Maak er een soort matje van. Als het water daarin 1 graden warmer is dan het zwembadwater pomp je het rond (klein projectje: arduino met 2 x DS18B20 en een motorrelais, meer moet dat niet zijn). Een kleiner temperatuurverschil: minder pompen. Meer temperatuurverschil: meer pompen. Beetje experimenteren met parallelschakeling van die thyleenslangen en voor je het weet heb je voor weinig een mooie (bij-) verwarmingsbron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.