Zwembad aanpassingen

Afgelopen periode (zwemseizoen 2020) heeft het de zwembadsturing redelijk goed gewerkt. Er waren nog wel wat dingetjes, maar over het algemeen ging dit redelijk goed, maar dit moet ook de wereld uit.

Het is een compleet bedieningspaneel geworden met daarop 8 knoppen waarmee ik alles kan bedienen, een draaiknop voor het maken van keuzes en een noodknop om de pomp tot stilstand te brengen.

Het scherm geeft de temperaturen weer en dat rondje wat je daar ziet is het teken of de pomp wel of niet aan staat.

Zoals te zien is, is op moment van schrijven het zwembad nog erg koud (19 °C). Ik hoop dat het deze week nog wat opwarmd zodat we er nog in kunnen.

Een van de issues is, dat het scherm niet goed wordt ververst. Dat is te zien aan de omgeving. Daar staan verschillende karakters over elkaar geschreven.

Een ander issue is, dat het zwembad niet snel opwarmd. Dit is niet van de besturing afhankelijk, maar van de inhoud van het zwembad (bijna 8000 liter). Hierdoor duurt het best even voordat de temperatuur 1 graad omhoog gaat.

Deze winter wil ik de volgende aanpassingen gaan doorvoeren:

  1. Een beter verwarmings-systeem
  2. een betere sturing
  3. sturing draadloos
  4. bediening via het scherm en geen losse toetsen
  5. op afstand controleerbaar

Het lijken niet veel punten, maar wel ingrijpende punten.

Ik ben nu al druk aan het werk met het maken van modules die de controle van het zwembad gaan doen. Hiervoor maak ik gebruik van de radiografische verbindingen d.m.v. de NRF24L01 en een arduino.

2 gedachten over “Zwembad aanpassingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.